Adventtikirkon varhaisnuorisotoiminta, Polunkävijät, kattaa koko maan. Polunkävijät on "partiotyyppistä" toimintaa ja kerhoja toimii ympäri Suomea etelästä pohjoiseen. Toiminta on jokaiselle avointa ja tarkoitettu 10-15 vuotiaille tytöille ja pojille. Nuoremmille 6-9 vuotiaille on oma Seikkailijatoiminta, joka vastaa partion sudenpentuvaihetta. 16 vuotiaat ja sitä vanhemmat Polunkävijät järjestävät kilta-toimintaa josta he pääasiallisesti vastaavat itse. Suomessa on kerhoja noin 10 ja niissä on noin 200 Polunkävijää. 

Seikailijat ovat esipolunkävijöitä. Partiotermiä käyttäen he ovat sudenpentuja. Myös seikkailijoilla on omat taitoasteensa. Seikkailijat kokoontuvat omiin kerhoihinsa, joissa he suorittavat omia taitoasteitaan. Heidän ohjelmansa on enemmän leikkivoittoinen, mutta mukana on todellista asiaakin. He voivat myös suorittaa harrastemerkkejä. 10 vuotta täytettyään on Seikkailijan "Sudenpentuvaihe" ohitettu ja hän siirtyy Polunkävijöihin.

Polunkävijän laki, lupaus ja tunnus.

Polunkävijät suorittavat ns. taitoasteita, joita on viisi: Lähetti, Vartija, Raivaaja, Opas ja Taitaja. Kuudes taitoaste, johtaja (Master Guide), on tarkoitettu ohjaajille. Jokaisen taitoasteen suorittaminen edellyttää määrätyn määrän pisteitä eli osioita seuraavilta osa-alueilta: Totuuden perintö, Sosiaalinen vastuu, Terveet elämäntavat, Luovuus, Luonnontuntemus, Leiritaidot sekä valinnaistaidot: Erätaidot, Meritaidot tai Harrastetaidot. Kun taitoaste on suoritettu, voi siirtyä suorittamaan seuraavaa. Yleensä yhden taitoasteen suorittamiseen menee vartiolta tai kerholta yksi vuosi. Taitoasteen lisäksi voi Polunkävijä suorittaa erilaisia harrastemerkkejä, eri alueilta, joita löytyy noin 350 erilaista, esim.: valokuvaus, ensiapu, eräretkeily, pienoismallit, leipominen, kukkien koristelu, kristillinen kertomataito, puut, koirat, jne, jne.

Polunkävijäasuun voit tutustua täällä.

Viime vuosikymmeninä on toiminta kansainvälistynyt. Polunkävijöille järjestetään yhteisiä leirejä toisten polunkävijöiden kanssa ja kerran neljässä vuodessa järjestetään (maanosittain) suuri kansainvälinen Camporee, johon tulee osanottajia yli 20 eri maasta.

Tässä linkki kansainvälisen polunkävijätyön sivuille: Pathfinders.

Tervetuloa mukaan Polunkävijätoimintaan! Vipinää ei tule puuttumaan!

Yhteydenotot:
Jani Virolainen
jani.virolainen@adventtikirkko.fi

Tulevia tapahtumia

Polunkävijä- ja kiltaleiri, Sodankylä

kesä 16 2017 - kesä 22 2017

Retki- ja vaellusleiri polunkävijöille ja kiltalaisille.Ilmoittautumiset 15.5. mennessä: www.lanu...

"The Future Together VI" – International Master Guide Camp, Norja

kesä 23 2017 - kesä 26 2017

Kansainvälinen leiri 18+ ikäislle polunkävijäohjaajille."A camp, only for leaders and Master Guid...

PKO-tapaaminen, Laukaa

marras 17 2017

Polunkävijäohjaajien tapaaminen Kallioniemessä! Kumarrus kuluneesta polunkävijävuodesta ja katse ...